Wednesday, December 23, 2015

~ Zalora : Fesyen Baju Terkini Untuk Remaja ~

Assalammualaikum.


Khas buat anda yang mengikuti perkembangan fesyen semasa, (^__^) hari ini aku nak kongsi sikit tentang fesyen baju terkini untuk remaja di Zalora. Sebut sahaja Zalora apa yang uols terbayang.? Zalora antara gedung fesyen beli belah online terbesar di Malaysia. Aku percaya ramai di kalangan kita pada hari ni prefer online shopping kan.? Click, payment dan tunggu abang posmen hantar barang sampai depan rumah. Settle. 

Okay, ketibaan tahun baru tidak lama lagi pasti di sambut meriah dan bagi Fashionista they are looking forward saat ini. Tahun baru menandakan lebih banyak kemunculan koleksi fesyen baju terkini untuk remaja dengan pelbagai gaya baru. Aku sendiri tak sabar nak tunggu koleksi pakaian tahun 2016. Maklumlah peminat baju dan kasut la kata kan uolss. 

Due to respond and increase demands, fashion world is introducing new look and collection almost every day, that's another good news for fashion lovers out there. With the help of social media fashion trends and news spread quickly than ever. Even fashion designer are taking advantage of this new technology to promote their latest fashion collection further through social media. Okay, let's see two 2015 most wearable fashion trends among teenagers in Malaysia for this year.!

Long dress/ Maxi dress. One of the most favorite outfit for ladies nowadays. 

Nice wuhuuu..

Rambang mata kan..? Huhu.. Jom serbu Zalora

Dress labuh merupakan pakaian yang menjadi pilihan ramai. Tak kira golongan remaja, dewasa mahupun veteran, ia menjadi pilihan sesuai dengan imej muslimah masa kini dan kelihatan lebih ayu, sopan dengan gaya feminine. Dan aku pasti korang mesti ada satu koleksi dress labuh, maxi atau jubah kan. =)

Midi skirt 

Untuk muslimah, boleh la kita menggayakan Long skirt dengan blouse. Sesuai kan dengan imej ye sayang.

Btw, Skirt tengah ni Sis da grab da. Cantik & selesa sangat uols..!

Bagi yang bekerjaya, Midi skirt atau Long skirt sesuai digaya kan untuk ke pejabat. Persekitaran kerja harian menjadi kan aku seorang observer yang berjaya.. For me, No matter whether you have a great body with sexy long legs or you are a plus-size lady equipped with a fantastic curvy shape, you would totally in love with this fashion. Why? Because skirts are just versatile as you can wear them with almost anything. On top of that, they are comfortable enough to be worn all day long and ideal for hot, warm even chill days like we always here in Malaysia.

Jadi, apa tunggu lagi..? Buka setakat fesyen baju terkini untuk remaja sahaja yang ada, pelbagai  jenis fesyen dari head to toe anda boleh dapat kan di sini. Jom shopping! Boleh click gambar di bawah untuk ke website Zalora. Selamat menjamu mata.(♡__♡)



Jadi yang mana satu citarasa korang.? Skirt atau dress..? (^^,)  Boleh layari laman web Zalora Malaysia  hari ini. Jangan risau, Zalora menyediakan perkhidmatan penghantaran secara percuma terus ke rumah anda dan juga pemulangan juga secara percuma dalam tempoh 30 hari selepas tarikh pembelian.




OhMissWhatEver__said : Mood shopping hakak turn on. Jom serbu Zalora.! 





7 comments

December 23, 2015 at 11:22 AM

alahai..memang cantek semuanya

December 23, 2015 at 11:29 AM

@cik hani : kan sayang. Semua nya cantik cantik. =)

December 23, 2015 at 11:38 PM

cantik and lawa2 baju zalora

December 23, 2015 at 11:38 PM

cantik and lawa2 baju zalora

December 24, 2015 at 12:04 AM

@ayu obeng : betul tu dear, rambang mata sampai tak tau nk pilih.. hehehe.

Anonymous
December 24, 2015 at 2:00 PM

Suka shopping Zalora. Offline shop ada dekat Mitsui. =)

December 31, 2015 at 9:15 AM

@anon : Betul. macam macam ada. Aina pernah masuk offline shop dia dkt Mitsui. (^^,) Tp better online shopping. Byk pilihan.

Post a Comment