Tuesday, February 23, 2016

~ Personalized Gift from Printcious.com ~

Assalammualaikum..

Hello readers, have a good day..!

Pernah tak uols pening bila nak bagi hadiah dekat orang? Bosan dengan hadiah biasa di pasaran.? Apa kata cuba kelainan dengan hadiah DIY. Lebih 200 hadiah DIY boleh di dapati di sini. Paling menarik boleh deco sendiri, di mana uols boleh pilih gambar dan ayat yang di reka sendiri. Pemberian istimewa tampak lebih exclusive dan bermakna.

Recently, I found a website printcious.com which provide printing services on DIY item such as mugs, ceramic tiles, T-shirt, mouse pad, cushion, puzzles, phone casing, and also key chains.! Extremely happy of course, sangat mudah! You guys boleh order personalized gift through the website especially for birthday, wedding, graduation , anniversary and corporate occasions. Sekarang semua di hujung jari. Nak beli hadiah just click sahaja. lepas tu boleh direct pos pada tuan badan. Confirm terkejut melompat bila dapat barang cecomel gini. Hewhew...



Credit : Printcious.com

Pelbagai jenis produk yang sesuai untuk di jadikan hadiah.

DIY stand for Do It Yourself. You can customize your gift by uploading the design created when you order the gift. If you have a time, you can create your own design but if you are running out of time kindly straight away choose various personalized design by printcious.com. I personally, recommend this website. Creative and pretty awesome!

I am sure that there are times when you do not know what to buy for your boyfriend/girlfriend, for birthday present or wedding gift. I feel youuu. Haha. No worries, Printcious.comPrecious gift from heart can solve your problem. (^___^)  In addition, they provide shipping within Malaysia and Singapore. Paling penting penghantaran percuma dengan pembelian barangan RM 75 keatas. Harga sangat reasonable and affordable.

Let's me try to create my own mug! Tengah berkira kira nak bagi hadiah dekat someone. Korang rasa okay tak.?

Just a simply create an account by filling in details

First, Pilih item yang kita nak. So, i choose basic mug to start with.

Pilih warna yang you guys suka from the color pallete. I choose pink.. auuw Girlish sangat. (^^,)

Boleh customize mug kita sekarang ni. 

Hasil nya.. (^_^) cute tak.?

Boleh pilih image yang comel comel dan masuk kan ayat power korang dekat sini.. Hihihi.. Since i nak buat hadiah birthday, kita cari lah image dan kata kata perangsang yang sesuai. Btw, make sure text and image korang dalam line hijau tu ye. (\^_^/) Very user friendly. You guys boleh pilih font, font size, and colour yang sesuai. Just make sure everything is within the safety lines. 

Final. Click "done" bila puas hati dengan design uols. Proceed to "check out" if you have done shopping. 

Simple sangat... ! No special skills needed or required when using the designed tool. With printcious.com everyone can design their own gift.. =P Eh macam tagline "everyone can fly" la pulak. Hihih... Berminat.? Kindly check out their website. Printcious.com and Facebook . Kita pun boleh fefeeling designer jadian kejap. Aku suka benda benda DIY ni. Sebab tu mini pelamin & hantaran masa bertunang kita DIY saja. So, lepas ni tak perlu pening pening sampai berkerut muka bila nak beli hadiah. Ohye buat  parents yang anak uols da sekolah, boleh la prepare untuk hadiah Hari Guru 16 Mei nanti. Bernas tak idea iols.? *kelip kelip mata* 

Thanks reading!  (^^,)



OhMissWhatEver__said :  Nak design casing phone sendirik niii....! Serius casing phone printcious.com cecantik sangat. =)






15 comments

February 23, 2016 at 9:19 AM

macam menarik jeee ni..huhu

boleh try nanti~

February 23, 2016 at 10:14 AM

Menarik sis! teruja bila boleh deco sendiri. Hihihi.. =)

February 23, 2016 at 11:23 AM

eh eh mcm best jee..

February 23, 2016 at 1:30 PM

nuyui a.k.a miss YUI : Kan kan... kreatif diorg ni. pandai mempelbagai kan bisness. =)

February 23, 2016 at 1:51 PM

This is the 2nd time akak baca tentang ni. Okeylah maybe boleh cuba. Tahun ni sesiapa yang nak celebrate birthday, kita order kat sini ajelah nanti!

Anonymous
February 24, 2016 at 8:31 AM

Inspirasi. Lepas ni boleh cuba bagi hadiah dekat kawan/husband. =) blh design sendiri tu best!

February 24, 2016 at 10:38 AM

memang menarik..best sgt sebab boleh create n design sendiri..barulah hadiahnya special..1 dalam dunia gitu.hehe

February 24, 2016 at 4:06 PM

Printcious memang bagus for personalised item :) Got my mouse pad already hehe xx

February 25, 2016 at 2:55 PM

Mummydearie : Sila MD. comel comel brg dia.. hihihi =D Harga pun murah.

February 25, 2016 at 2:56 PM

Anonymous : Betul. design sendiri tu nampak kesungguhan tu kan. hihi

February 25, 2016 at 2:57 PM

Puan Kutu : gituuu kan! btul btul. baru lah limited edition =D

February 25, 2016 at 2:57 PM

Nadratul Syazwana : kann! baru tahu pasal website ni. Okay nk order casing phone dkt sni jugak hehe

March 3, 2016 at 6:42 PM

Boleh juga....buat kelainan dpd biasa ye Aina...

March 3, 2016 at 6:43 PM

Boleh juga....buat kelainan dpd biasa ye Aina...

March 8, 2016 at 9:18 AM

Kan kaaaaakk! buntu jgak nk bagi apa kadg kadg. ni nampak unik skit. hehe =)

Post a Comment