Tuesday, October 4, 2016

~ Sungkai : Felda Residence Hotsprings ~

Assalammualaikum....


Apa khabar uols..? (^_^)

Okay, last week dapat la sis bersantai santai menenang kan fikiran di luar Kota Metropolitan. Sweet escape gituu. Wei, becuti free! bilik di taja sapa tak suka oi.. sis rasa nak lompat bintang pun ada. Over sangat kannnn. Actually, last week sis follow husband ke Sungkai, Perak. Ada family day RHB dekat sana. Izin kan sisturr berkongsi pengalaman.

Tak sempat ber gambar. Sis google aje. Mana tau uols nak pegi kann.

Wall deco yang unik!

Ruang mendandan... Sis la yang monopoli ruang ni.

Drinking water, kettle, basic tea & coffee making supply.

Yes, inilah tepat nya. Tenang. Hijau dan nyaman! Dapat bilik deluxe. Selesa. Alhamdulillah. Awesome sangat kalau nak jauh dari hiruk pikuk kota, nak ketenang dan kedamaian sila la ke sini. Lagi satu, line phone GPRS je diknon dekat sini. Baik Maxis mahupun Celcom. Memang tiada gangguan.

Paling best,  boleh berendam dalam air panas. Ala ala Spa gitu... Kawasan kolam ni sesuai untuk mandi manda santai santai. Tapi di nasihat kan kalau nak berendam tak lebih dari 30 minit. Kang pitam kalau lama lama. Buat yang ada sakit kronik tak sesuai untuk mandi. Takat nak celup celup kaki tu boleh la. (^^,)

Kolam air panas.

Iols celup kaki je.. abam banker kita kemain seronok berendam. 

Sis tak sempat nak explore. Tapi tak silap banyak kolam air panas dan berbeza tahap kepanasan. Ada kolam yang khas siap boleh rebus telur lagi chuols. Masa sis pun limited. Jadi tak banyak yang boleh sis review. Lagi satu, kawasan ni memang tempat beriadah. Jadi boleh sewa basikal dengan kadar Rm 30/hour.

Breakfast for two di Meranti Coffee House (^__^)

Makanan semua superb dan tak mengecewa kan..! Ikut scale tahap puas hati iols 9/10. Insyaallah ada masa cheq mai lagi noh.

Sekian, Thanks reading.!


OhMissBlossom__said : Next plan....? Insyaallah nanti kita share.. (^_^)


47 comments

October 4, 2016 at 3:18 PM

NAMPAK MENARIK TEMPATNYA SESUAI UTK BERCUTI BRSAMA FMILI

October 4, 2016 at 3:49 PM

@paridah Betul tu kak PI... sesuai utk meluangkan masa dgn keluarga =)

October 4, 2016 at 4:33 PM

Kakak dpt rasa memang best tempat ni
Ramai yg dah pergi kata best tapi kakak tak pernah sampai lagi.

October 4, 2016 at 6:56 PM

Part kolam air panas tue suka !!!!

October 4, 2016 at 10:50 PM

cantik tempat ni :)


http://hello-vitamin.blogspot.my/

October 5, 2016 at 8:48 AM

@Kakzakie Purvit Best kakak... insyaallah nnti satu hari kakak blh ke sini. dkt Segamat ada satu tmpt air panas. =) dkt area Tenang station if x silap. ctu pn best kak.

October 5, 2016 at 8:48 AM

@nadiah izzaty kannnn! suka suka.... hihihi seronok je.

October 5, 2016 at 8:48 AM

@Siti Khadijahbetul tu dear.. cantik =)

October 5, 2016 at 9:09 AM

Alaaaa nampak best la tempat ni. Teringin pulak nak pergi. Tapi entah bila la tu dapat pergi dengan family.. Hehe. Sebab masing-masing sibuk kerja :)

October 5, 2016 at 9:26 AM

@Fatin Liyana Insyaallah one day sampai... hehehe best dear. ada masa free nak berehat blh ajak family ke sini. =)

October 5, 2016 at 9:26 AM

best.

yui xpnh smpai situ..huhuhu
pnh lalu je.

October 5, 2016 at 9:30 AM

@nuyui a.k.a miss YUI xpe yui... hehe nnti bila2 free blh la ke sini utk mandi air panas. best =)

October 5, 2016 at 9:51 AM

macam best sg Klah ni..nanti boleh masuk dalm list jalan-jalan #azlindaalintravel gak ni hehehehe

October 5, 2016 at 9:57 AM

seronoknya boleh rebus telur sekali . nak jugak sis! hihi. kawasan pun nampak menarik je. Aih.. bila la dpt bercuti ni. hihi

October 5, 2016 at 1:08 PM

Alahai! Dah lama tahu tempat ni tapi selalu terlupa bila nak pergi bercuti di mana! Nampak memang best ya, Aina. Nanti-nanti nak ushar juga nampak gayanya bila dah tak tahu nak ke mana lagi...

October 5, 2016 at 2:03 PM

Pernah sampai Sungkai tapi tak tmpt ni takdo lagi kot dulu2..hihi... menarik & cantik tmpt nya... lagi seronok sbb ikut cik abe ya... :)

October 5, 2016 at 3:01 PM

cantik sangat kamar nya saya suka <3 mohon kunjungan balik ya <3

Pontianak Kota Wisata Paling Menarik Di Indonesia

October 5, 2016 at 5:33 PM

Banyak kolam air panasnya menarik tu

October 6, 2016 at 12:36 AM

Cantik tempat ini

October 6, 2016 at 8:57 AM

@Azlinda Azman yeay! jom kak.. heheh must try. =)

October 6, 2016 at 8:58 AM

@nadhie wueen Insyaallah.. x lama lg dpt la tu bercuti. hehehe btul tu.. da lapar berendam blh la makan telur rebus. =)

October 6, 2016 at 8:58 AM

@Mummydearie best kak! mestu bujang2 akk enjoy. hehehe cpt2 masuk dlm list. =)

October 6, 2016 at 8:59 AM

@Atie Yusof Iye betul tu kak. seronok ikut cik abe. pastu freee hehehe. Cantik n tenang kak..=)

October 6, 2016 at 9:00 AM

@Ican Mori sangat cantik.. baik, nanti sy membalas kunjungan. tq singgah sini =)

October 6, 2016 at 9:00 AM

@Mrs. A Betul mrs.A! =) tak berkesempatan nak explore yg lain.. hehe

October 6, 2016 at 9:00 AM

@nor azman betul3.. cantik! =)

October 6, 2016 at 4:14 PM

mmg ramai kata best...nnt cuti sekolah boleh la gi bawak anak2...

October 6, 2016 at 6:21 PM

mcm best.. aku tgh pk nie nak pegi holiday mane thn nie..

October 6, 2016 at 11:09 PM

wahh bestnya.. selesa sgt tgk bilik hote tu.

October 7, 2016 at 7:02 AM

Bestnyaa!!.
Memang seronok kalau percutian ditaja.

October 7, 2016 at 10:43 AM

@wahida betul best! sesuai utk santai2 dgn family ni dear.. =)

October 7, 2016 at 10:44 AM

@E'in ok sila ke sini! hehehe.. kolam air panas terbaik.. selain beriadah blh lancar kan aliran darah utk kesihatan. =)

October 7, 2016 at 10:44 AM

@Nurul Idris kann! selesa.. mcm2 bilik dia ada =)

October 7, 2016 at 10:44 AM

@Miss Mirror a.k.a Sam betul tu kak mirror! seghonokk... hihihi

October 7, 2016 at 1:06 PM

nampak cam best jeee :)

honeybee benom yg warna kuning tu ye? produk korea kan?
Jomlah tukar ke secretleaf..hehe..confirm bee venom moisturiser secretleaf ni lagi best! ramai dah cakao camtu, yg dah pernah guna honeybee venom tu. :)

hehe..promot skali..secretleaf takde alkohol tau, honeybee ni tak silap saya ada alkohol..huhu~

October 7, 2016 at 2:02 PM

@Liyana Anuar Beeeesssstt! haah kuning. dia ada dua satu lagi bee venom (different product). i seeee.. insyaallah nanti blh try. (^^,) sbb banyak lagi HBV ni. hehehe . Oh ada alkohol? yg aina tahu ada Hyaluronic acid untuk skin moisturizing. Dalam bendalir badan kita pun ada Hyaluronic acid untuk joints n tissues. =) Nanti nak order secretleaf blh la roger yana =)

October 8, 2016 at 5:43 AM

Berapa rate bilik tu dan mandi kolam air panas tu?

October 8, 2016 at 5:43 AM

Berapa rate bilik tu dan mandi kolam air panas tu?

October 11, 2016 at 4:32 PM

Mcm menarik jugak ni Aina....ada air tak panas tak? Kang kalau semuanya panas menggelupur pulak mak keluar kolam mcm dugong kena rebus haha...

October 12, 2016 at 10:15 AM

@hainom OKje Hahahaha lawak la mak ni! adoii dugung rebus sodap x makk? ada air tak panas. air sejukkkk dr gunung kata nyaa. so lps mandi air panas blh bilas dgn air sojuk. =)

October 12, 2016 at 11:13 AM

tak pergi rebus telur ke sis? hihihiihi

October 12, 2016 at 9:06 PM

Cantiknya tempat!! kolam air panas paling syok tuuu!! Hihi. BOleh berkira-kira juga nak ke sini nanti :D

October 17, 2016 at 10:00 AM

Katil tu mcm memanggil2 je...;-)

October 17, 2016 at 12:45 PM

Katil tu mcm memanggil2 je...;-)

October 21, 2016 at 3:42 PM

@Kira Sakura tak sempat siss sobb.. next time dtg lg blh cuba! hihi =)

October 21, 2016 at 3:42 PM

@Siqah Hussin kannn! cntik siqah.. blh berehat santai2 =)

October 21, 2016 at 3:43 PM

@Cikna sangattt hihi empuk pulak tu! =)

Post a Comment